De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is een gemeentelijke noodvoorziening voor zelfstandigen die in de knel komen door de coronacrisis. U kunt controleren of u in aanmerking komt via de Krijg ik Tozo-check van de Rijksoverheid.

Tozo 3

Vanaf 1 oktober 2020 kunt u een Tozo-uitkering aanvragen voor een periode van maximaal 6 maanden, tot uiterlijk 1 april 2021. Dit heet Tozo 3. Heeft u op dit moment al een Tozo-uitkering of is deze minder dan 3 maanden geleden gestopt? Dan kunt u de uitkering laten verlengen.

Voor meer informatie en het doen van een aanvraag kunt u terecht bij team Werk en Inkomen.

Bij Tozo telt ook het inkomen van uw eventuele partner mee. Als uw partner voldoende inkomen heeft om van te leven, heeft u geen recht op de Tozo-uitkering.

Tozo 4

Vanaf 1 april 2021 kunt u de Tozo-uitkering met maximaal 3 maanden laten verlengen, tot uiterlijk 1 juli 2021. Dit heet Tozo 4. Bij Tozo 4 gaat een extra voorwaarde gelden: u heeft minder dan € 46.520 aan beschikbaar geld. De overheid maakt begin 2021 bekend wat deze toets op beschikbaar geld precies inhoudt.

Lening

Naast de uitkering kunt u bij Tozo 3 een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen van maximaal € 10.157. U betaalt 2% rente en moet de lening binnen 3 jaar weer terugbetalen. Voor de lening gelden de voorwaarden van partnerinkomen en de beschikbare geldmiddelen níet.

Heeft u al een Tozo-lening van minder dan € 10.157 ontvangen en heeft u toch meer geld nodig? Dan kunt u de lening laten aanvullen tot dit maximumbedrag.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid: Vragen over de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod