In elke gemeente zijn wel organisaties waar mensen met weinig geld terecht kunnen voor ondersteuning of voordelige spullen. Bijvoorbeeld de voedselbank, kledingbank, kringloopwinkel of een weggeefwinkel.

De voedselbank

Lukt het u niet meer om de eindjes aan elkaar te knopen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een voedselpakket van de voedselbank.

U kunt bij de voedselbank bij u in de buurt een aanvraag indienen. Sommige voedselbanken beoordelen zelf of u in aanmerking komt voor een voedselpakket. Bij andere voedselbanken loopt dit via een instantie.

Voorwaarde is dat u te weinig geld heeft om van te leven, na aftrek van de vaste lasten. Hoeveel geld dat voor uw huishouden is, staat in de criteria. U kunt ook informeren bij de voedselbank in de buurt.

Een voedselpakket is een noodoplossing. Een voedselpakket aanvragen kan uitsluitend via hulpverleners. Hulpverleners zijn bijvoorbeeld, het maatschappelijk werk, de sociale dienst, een arts, een kerkelijke instantie, enzovoorts.

Een pakket is een tijdelijke voorziening. De eerste keer wordt een pakket voor een periode van 26 weken verstrekt. Daarna is het eventueel mogelijk om de voorziening voor een periode van 26 weken te verlengen.

Als u voldoet aan de criteria en u komt in aanmerking voor een voedselpakket dan kunt u deze ophalen bij het uitgiftepunt Voedselbank Doesburg.

Babystartpakket

Bent u in verwachting en heeft u het financieel zwaar? Weet u niet hoe u de uitzet voor uw aanstaande kindje kunt verzamelen en heeft u weinig of geen steun van uw familie en/of vriendenkring? Misschien kan Stichting Babyspullen u verder helpen met een babystartpakket. Kijk op de website van Stichting Babyspullen voor meer informatie over de voorwaarden en de aanvraag.

Organisaties

Voedselbank

Stichting Voedselbanken Nederland

 088-54 35 435 voedselbankennederland.nlMeidoornkade 193992AGHouten

Kledingbank

Stichting kinderen van de voedselbank

 0488-41 27 14 kinderenvandevoedselbank.nl

Stichting Babyspullen

 06-44 44 93 28 stichtingbabyspullen.nlNijverheidsplein 21704RBHeerhugowaard

Kringloopwinkel, tweedehandswinkel

2Switch

 0900-02 05 2switch.nlLeigraafseweg 296983BRDoesburg

Weggeefwinkel

Stichting Voedselbanken Nederland

 088-54 35 435 voedselbankennederland.nlMeidoornkade 193992AGHouten

Vergelijk hulpaanbod