Sparen

Als je kind al vroeg geld spaart, zal het daar profijt van hebben. Hoe kun je je kind geld laten sparen?

Kostgeld

Ook als je het geld niet nodig hebt, is het slim om je volwassen, thuiswonende kind kostgeld te laten betalen. Zo leren ze dat levensonderhoud geld kost. Hoeveel kun je vragen?

Geen studie of werk?

Volgens de werkleerplicht moeten jongeren onder de 27 jaar werken of leren. Wanneer komt je kind in aanmerking voor een bijstandsuitkering?

Lenen

Als je puber een lening wil afsluiten, is het belangrijk dat je nadenkt of dat echt nodig is en of ze het terug kunnen betalen. Welke spelregels en leningen zijn er zoal?

Schulden

Veel jongeren lenen geld bij familie en vrienden om bijvoorbeeld telefoonrekeningen te betalen. Wanneer ben jij aansprakelijk en hoe help je schulden te voorkomen?

Verzekeringen

Welke verzekering je afsluit hangt af van je situatie, de risico's die je loopt en het nut van de verzekering. Welke verzekeringen zijn er en welke zijn verplicht?

Huurtoeslag

Jongeren met een baan en een zelfstandige huurwoonruimte kunnen huurtoeslag aanvragen. Wanneer kom je in aanmerking voor huurtoeslag?

Zorgtoeslag

Zorgtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten voor de ziektekostenverzekering. Waar hangt de hoogte van af en welke wijzigingen moet je doorgeven?

Uitkering

Als jij of je kind geen werk heeft en geen opleiding volgt, kun je hulp krijgen van de gemeente. Welke hulp biedt de gemeente en welke financiƫle hulp en uitkering is geschikt?

Vergelijk hulpaanbod