Niet zelf kinderen kunnen krijgen

Als je op natuurlijke wijze geen kinderen kunt krijgen, zijn er alternatieven. Je kunt bijvoorbeeld pleegouder worden of een kind adopteren.

Ongewenste kinderloosheid

Als je ongewenst kinderloos blijft, kun je een rouwproces doormaken. Hoe ga je om met vragen van anderen en wat kan helpen tijdens het rouwproces op weg naar acceptatie?

Alternatieven

Als je op een natuurlijke manier geen kinderen kunt krijgen, heb je wel alternatieven. Wat zijn die alternatieven en wanneer is het juiste moment om daar voor te kiezen?

Draagmoeder

Als het voor jou niet mogelijk is zwanger te raken of een zwangerschap uit te dragen, kun je kiezen voor een draagmoeder. Waar moet je rekening mee houden?

Adoptie

Na adoptie wordt de juridische familieband met de biologische ouders verbroken en word jij de wettelijke ouder. Wat moet je weten als je erover denkt een kind te adopteren?

Opvoeden adoptiekind

Het opvoeden van een adoptiekind vraagt speciale aandacht en vaak een specifieke aanpak. Waarom is wennen aan een nieuwe omgeving moeilijk voor je kind en waar vind je hulp?

Pleegzorg

Bij pleegzorg neem je tijdelijk een kind in huis om op te voeden. Welke vormen van pleegzorg zijn er en waar moet je rekening mee houden voordat je er aan begint?

Vergelijk hulpaanbod