Circustheater Stoffel

Circustheaterschool | begeleiding en beschutte vrijetijdsbesteding

Logo van Circustheater Stoffel

Algemene informatie

Circustheaterschool

Stichting Circustheater Stoffel begeleidt kwetsbare kinderen en jongeren in hun vrije tijd in de regio Arnhem en Nijmegen. Onze circustheaterschool is er voor iedereen die extra aandacht en ondersteuning nodig heeft bij zijn ontwikkeling.

We gebruiken creatieve, actieve en speelse vormen als circus, theater, dans, muziek en nog veel meer. Tijdens de activiteiten werken ervaren groepsbegeleiders regelmatig samen met vakdocenten van verschillende disciplines.

Zo maken kinderen kennis met veel verschillende activiteiten en ontdekken ze wat bij hen past. Daarmee bieden we de mogelijkheid om te schitteren op een podium, om spelenderwijs te leren, om uitdagingen aan te gaan en vooral om succeservaringen op te doen.

Aanbod

Vanuit onze Circustheaterschool begeleiden we kwetsbare kinderen en jongeren uit de regio Arnhem en Nijmegen in hun vrije tijd. Dat doen we in de vorm van cursussen, clubs, modules en vakanties. 

  • cursussen: kinderen en jongeren komen wekelijks naar onze cursussen om te spelen en te leren in een beschutte omgeving. We geven regelmatig presentaties in onze zaal of tijdens festivals en evenementen.
  • clubs: wanneer kinderen en jongeren extra ondersteuning en aandacht kunnen gebruiken vanwege ontwikkelings- en of gedragsproblemen, komen ze een dag of dagdeel naar onze clubs.
    Na schooltijd en in het weekend komen kinderen naar een club van Stoffel. Binnen een vaste structuur worden er steeds weer andere leuke activiteiten aangeboden en kunnen kinderen samen spelen, leren en plezier maken.
  • modules: om begeleiding te kunnen bieden bij het versterken van specifieke vaardigheden, heeft Circustheater Stoffel een aantal modules ontwikkeld.
    In modules krijgen deelnemers praktische handreikingen om in het dagelijks leven gemakkelijker te functioneren. Op speelse en lichte manier wordt aan soms zware en kwetsbare thema’s gewerkt. 
  • vakantiedagen: juist op feestdagen en tijdens vakantieperiodes is het fijn voor veel kinderen en jongeren om in een beschutte omgeving actief en creatief bezig te zijn.
    Tijdens vakantiedagen werken we heel gericht in korte tijd naar een presentatie toe, waarin de deelnemers hun talenten kunnen laten zien. 

Daarnaast bieden we individuele begeleiding wanneer een kind dit nodig heeft om succesvol deel te kunnen nemen aan onze groepsactiviteiten. 

Inclusie

Onze Circustheaterschool is er voor iedereen.

Iedereen is welkom en voor iedereen vinden we een manier om deel te kunnen nemen ongeacht lichamelijke, verstandelijke en psychische beperkingen, stoornissen en handicaps.
Onze deelnemers zijn vaak kinderen en jongeren die binnen het reguliere aanbod hun plek niet kunnen vinden. Vaak hebben ze vanwege een kwetsbaarheid extra behoefte aan succeservaringen.  

Circustheater als middel

Het gaat bij Circustheater Stoffel om het proces van de deelnemer. Circustheater is bij ons niet het doel - we zijn geen kunstvakopleiding - maar het middel.
Een middel om een verhaal te vertellen, om te schitteren op een podium, om uitdagingen aan te gaan en boven alles om succeservaringen op te doen.

Contactinformatie

Openingstijden

Contactpersonen

Hulpaanbod

Individuele begeleiding

Door onze werkwijze, maar ook met ons gevarieerde aanbod aan producten kunnen we goed inspelen op de verschillende behoeften en mogelijkheden van onze deelnemers. Er zijn verschillende mogelijkheden om de mate van begeleiding op te schalen en weer af te schalen, zodat we steeds de meest gezonde...

Groepsbegeleiding

Door onze werkwijze, maar ook met ons gevarieerde aanbod aan producten kunnen we goed inspelen op de verschillende behoeften en mogelijkheden van onze deelnemers. Er zijn verschillende mogelijkheden om de mate van begeleiding op te schalen en weer af te schalen, zodat we steeds de meest gezonde...

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Vergelijk hulpaanbod