Algemene informatie

VIT-hulp bij mantelzorg ondersteunt mantelzorgers.
Als mantelzorger zorgt u voor iemand in uw nabije omgeving; uw partner, kind, een ouder of iemand anders die uw zorg nodig heeft. Het is belangrijk om de zorg goed in te passen in uw leven zodat u niet overbelast raakt. Onze mantelzorgconsulent kijkt samen met u wat u daarvoor nodig heeft, geeft advies en begeleiding.
Een belangrijk vorm van hulp is de inzet van een zorgvrijwilliger van VIT, die af en toe de zorg van u over kan nemen. De vrijwillige coördinator zorgt voor een goede match tussen de zorgvrager en de vrijwilliger.

Contactinformatie

 0544-82 00 00Varsseveldseweg 57131BG Lichtenvoorde www.jmzer.nl www.vithulpbijmantelzorg.nlLaatste controle: juni 2021

Plan route

Toegankelijkheid

Toegankelijk: Ja

Hulpaanbod

Belangenbehartiging

VIT behartigt belangen van individuele mantelzorgers op verzoek. Daarnaast is zij gesprekspartner voor gemeenten en instellingen en behartigt zij daar de belangen van mantelzorgers collectief.

Informatie en advies

VIT biedt mantelzorgers informatie die ze nodig hebben voor hun zorg. Dat kan zijn informatie over ziekten en beperkingen, over beschikbaar hulpaanbod en over hoe om te gaan met het mantelzorgerschap. Informatie alleen is vaak niet genoeg. De mantelzorgconsulent luistert, helpt om...

Lotgenotencontact

Lotgenoten contact voor volwassen mantelzorgers vindt plaats tijdens het maandelijkse mantelzorgcafé en tijdens themabijeenkomsten. Voor jonge mantelzorgers worden leuke activiteiten georganiseerd.

Regieondersteuning

Tijdens de intake wordt besproken met de mantelzorger wat deze nodig heeft om de zorg goed vol te kunnen houden. Gezamenlijk wordt een plan van aanpak opgesteld.

Themabijeenkomsten en cursussen

De cursussen zijn er op gericht mantelzorgers en vrijwilligers zodanig toe te rusten dat zij goed met mantelzorg, mantelzorgers en cliënten kunnen omgaan.

Zorgvrijwilligers inzet thuis

Onze zorgvrijwilligers nemen af en toe de zorg over van de mantelzorger, zodat deze even vrij is van zorg. Daarnaast bezoeken zij zorgvragers die geen mantelzorgers in de omgeving hebben om eenzaamheid en sociaal isolement te voorkomen.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Vergelijk hulpaanbod