Werk en kinderen

Een goede combinatie van werk en kinderen is voor veel ouders een uitdaging. Je moet goed plannen en veel dingen regelen, zoals kinderopvang.

Werk en kinderen combineren

Het kan moeilijk zijn om werk en de zorg voor je kind te combineren, het vereist een goede planning. Hoe kun je ervoor zorgen dat je meer tijd hebt voor je kind?

Taakverdeling tussen ouders

Het is belangrijk om samen afspraken te maken over werk en zorg voor je kind. Waar moet je rekening mee houden bij de taakverdeling en hoe houd je het ontspannen?

Schuldgevoel werkende ouders

Werkende ouders en vooral moeders hebben soms last van schuldgevoel naar hun kinderen. Waarom is dat helemaal niet nodig en hoe ga je er mee om?

Parttime of fulltime werken

Als je een kind krijgt kan je besluiten fulltime of parttime te werken, of om te stoppen met werken. Hoe bepaal je dat en hoe bereken je de gevolgen voor je inkomen?

Kinderopvang

De kinderopvang werkt aan de ontwikkeling van je kind, het komt zo in contact met andere kinderen. Hoe kies je geschikte kinderopvang en doe je als je twijfels hebt?

Verlof voor ouders

Nederland kent verschillende vormen van verlof voor ouders die extra tijd nodig hebben voor de zorg van hun kind. Welke vormen van verlof zijn er beschikbaar?

Opleiding en kinderen

Je kind opvoeden en studeren kan een lastige combinatie zijn. Hoe combineer je de zorg voor je kind met je studie en welke financiƫle regelingen zijn er beschikbaar?

Vergelijk hulpaanbod