Vaccinaties

Het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) biedt met vaccinaties bescherming tegen twaalf infectieziekten. Hoe effectief zijn vaccinaties en wanneer en welke prikken krijgt je kind?

Reactie op de prikken

Soms krijgen kinderen last van een vervelende reactie op vaccinaties. Welke bijwerkingen na een inenting zijn normaal en wanneer moet je met je kind naar de huisarts?

Bof

De bof is een besmettelijke infectieziekte waarbij de oorspeekselklieren opzwellen. Hoe verloopt de bof en wanneer word je kind er tegen gevaccineerd?

Difterie

Difterie is een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie die weefsels beschadigt. Hoe herken je het en wanneer word je kind er tegen gevaccineerd?

Kinkhoest

Kinkhoest is een besmettelijke bacteriële infectieziekte die overgebracht wordt door hoesten en niezen. Hoe herken je het en wanneer word je kind er tegen gevaccineerd?

Mazelen

Mazelen is een besmettelijke ziekte veroorzaakt door een virus, waar complicaties bij kunnen optreden. Hoe herken je het en wanneer wordt je kind er tegen gevaccineerd?

Polio

Polio (kinderverlamming) is een besmettelijke ziekte veroorzaakt door een poliovirus. Wat zijn de ziekteverschijnselen en wanneer word je kind er tegen gevaccineerd?

Rodehond

Rodehond is besmettelijk en wordt veroorzaakt door een virus via druppeltjes in de lucht. Hoe herken je het en wanneer word je kind er tegen ingeënt?

Tetanus

Tetanus wordt veroorzaakt door een bacterie die een infectie kan veroorzaken in open wonden. Hoe herken je het en wanneer wordt je kind er tegen ingeënt?

Vergelijk hulpaanbod