Klachten en verschijnselen

Net zoals ieder mens kan je kind last hebben van allerlei klachten en verschijnselen, zoals harde ontlasting, duizeligheid en buikpijn.

Aardbeienvlek

Als kinderen vlak na de geboorte een rode of baluwe vlek krijgen, is dit een aardbeienvlek. Hoe uit en ontwikkelt zich dit en wanneer moet je naar de huisarts?

Aften

Aften zijn pijnlijke zweertjes in de mond die na een dag of zeven vanzelf wegtrekken. Hoe herken je aften en wat kun je doen om ze te voorkomen en te genezen?

Bloedneus

Bij een bloedneus gaat er een bloedvaatje in de neus kapot. Wat zijn de oorzaken en wat kun je eraan doen?

Buikpijn

Buikpijn is vervelend, maar meestal is er niets ernstigs aan de hand. Wat kan buikpijn veroorzaken, waar kun je op letten en wat kun je doen?

Diarree

Diarree is waterige, dunne ontlasting en gaat meestal na 1 of 2 dagen vanzelf over. Wat veroorzaakt dirarree en wat kun eraan je doen?

Duizeligheid

Flauwvallen kan gebeuren bij heftige emoties of pijn, te veel warmte en hyperventilatie. Wat kan je kind doen en wanneer ga je naar de huisarts?

Harde ontlasting

Verstopping gaat gepaard met harde ontlasting die het poepen pijnlijk maakt. Wat zijn de oorzaken en wat kun je doen als je kind last heeft van verstopping?

Hik

De hik wordt veroorzaakt door een krampachtige samentrekking van het middenrif. Wat veroorzaakt de hik en wat kun je eraan doen?

Hoofdpijn

De belangrijkste vormen van hoofdpijn zijn spanningshoofdpijn en migraine. Wat kun je eraan doen en wanneer ga je naar de huisarts?

Koorts

Koorts is een lichaamstemperatuur van 38 graden of hoger, veroorzaakt door een virus of bacterie in het lichaam. Wat kun je doen en wanneer ga je naar de huisarts?

Koortslip

Een koortslip is een besmettelijk, rood, vochtig blaasje op de lip of vlak erboven. Wat kun je doen?

Moe

Het is normaal dat pubers vaak moe zijn. Wat zijn de oorzaken van deze vermoeidheid?

Opgezette lymfeklieren

Het opzwellen van de lymfeklieren in de nek of lies, of onder de arm, is een normale reactie op een infectie. Wat is de oorzaak en wanneer ga je naar de huisarts?

Stinkende adem

Een stinkende adem kan door een vies gebit of verkoudheid komen, maar soms is er meer aan de hand. Wat kunnen de oorzaken zijn en wat kun je doen?

Vaginale afscheiding

Vaginale afscheiding is vocht en slijm dat uit de vagina komt. Wat is normaal en wat kun je doen bij klachten?

Verkoudheid en bronchitis

Een verkoudheid kan ontaarden in bronchitis. Waarin onderscheid verkoudheid zich van bronchitis en wat kun je ertegen doen?

Vergelijk hulpaanbod