Sport en beweging

Als ouder wil je dat je puber een gezond gewicht heeft. Overgewicht is slecht voor de gezondheid en beschadigt het zelfvertrouwen van je kind.

Gezondheid en bewegen

Voldoende beweging is goed voor de gezondheid en ontwikkeling van je kind. Wat kun je doen om de gezondheid van je kind te bevorderen en het bewegen te stimuleren?

Beweegtips

Om gezond en fit te blijven, moet je puber voldoende bewegen. Hoe kun je dit stimuleren en wat is het calorieverbruik tijdens bewegen?

Bescherming en blessures

Bij sporten bestaat er een kans op ongelukken en blessures, goede begeleiding en beschermende kleding is belangrijk. Hoe voorkom je blijvende schade bij je kind?

Skateboarden en skaten

Als je kind wil skateboarden, skaten of waveboarden kun je beschermingsmaatregelen nemen. Hoe zorg je dat je kind veilig kan skaten en goed beschermd is?

Sport

Sporten is niet alleen goed voor de conditie van je kind, maar ook voor sociale contacten. Waar kan je kind sporten en wat als je het niet kunt betalen?

Winnen en verliezen

Van spel en sport leren pubers dat je kunt winnen en verliezen, sommige pubers kunnen slecht tegen hun verlies. Hoe leer je je kind omgaan met verliezen?

Veilig sporten

Sporten is goed voor je kind, met veilig sporten voorkomt je kind blessures. Hoe kiest je kind een sport uit en wat is belangrijk bij veilig sporten?

Vrije tijd en sport

Door te sporten voel je je fit en vrolijk, het is belangrijk dat jij en je je puber beweging krijgen in jullie vrije tijd. Hoe help je je kind een leuke sport uitkiezen?

Vergelijk hulpaanbod