Er bestaan kruiden of andere natuurproducten tegen bijvoorbeeld zwangerschapskwaaltjes. Je kunt het best overleggen met je verloskundige of je huisarts als je twijfelt of je een bepaald product veilig kunt gebruiken. Ditzelfde geldt voor medicijnen en homeopathische middelen.

Welke kruiden zijn veilig?

De meeste kruiden kun je gewoon veilig gebruiken als smaakmaker in je warme maaltijd. Gebruik daarvoor kleine hoeveelheden. Het gaat hierbij om venkel, anijs, basilicum, salie, dragon, pesto en kaneel. Drink liever niet meer dan één of twee koppen thee van deze kruiden.

Deze kruiden mag je echt niet gebruiken!

Kruidenpreparaten (pillen) en etherische olie van kruiden kun je beter niet innemen. Deze kunnen schadelijk zijn voor je ongeboren kind.

Middelen tegen ochtendmisselijkheid

Verder is het beter om geen kalebaskalk of kalebasklei te gebruiken tegen ochtendmisselijkheid. Dit natuurproduct bevat vaak te veel lood en dat kan schadelijk zijn voor je kind.

Meer informatie over kruiden

Op Voedingscentrum.nl vind je meer informatie over wat je wel en niet kunt eten en drinken tijdens de zwangerschap.

Het keurmerk van de betrouwbare opvoedinformatie van Opvoedinformatie Nederland. Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Bron: artikel Kruiden en natuurproducten op https://www.opvoeden.nl

Organisaties

Alternatieve geneeswijzen

Praktijk voor Rebalancing "Hara"

 0313-47 11 71 rebalancing-hara.nlPaardenmarkt 116981ALDoesburg

Acupunctuurpraktijk Doesburg

 06-52 63 34 30 acupunctuurpraktijkdoesburg.nlVan Brakellaan 506981JMDoesburg

Osteopathie Krista Post

 06-42 90 23 77 osteopathie-kristapost.nlKloosterstraat 156981CCDoesburg

Vergelijk hulpaanbod