Algemene informatie Contract wmo

CALEIDOZ werkt aan een evenwichtige lokale samenleving. 

Wij verzorgen in Doesburg de volgende welzijnsdiensten voor volwassenen en ouderen:
Dit doen we vanuit locaties de Linie 4 en de Beumerskamp 
Ouderenadvies: Advies en begeleiding op gebied van wonen, welzijn, zorg, financiën en vervoer.

Formulierenbrigade: Vrijwilligers helpen burgers met een laag inkomen financiële voorzieningen aan te vragen. 
Hulpdienst Vervoer: Vervoer en begeleiding naar medische afspraken in de regio.

Digitaal Cafe: Beter leren omgaan met computer,laptop,tablet of smartphone.

Inloop Beumerskamp en Linie: Voor ontmoeting en activiteiten.
Groepsbegeleiding: Activerend dagprogramma voor ouderen. 

Maaltijdvoorziening: Open Tafel.
Repair Cafe: Samen spullen een tweede leven geven.

Contactinformatie

 0313-82 00 30 (bij geen gehoor telnr 2) 0316-24 32 04 (ma t/m vrij 9:00-14:00)De Linie 46982AZ Doesburg www.caleidoz.nlLaatste controle: maart 2020

Plan route

Toegankelijk

Gehandicaptenparkeerplaats(en)
Toegankelijk: Rolstoeltoegankelijk
Rolstoeldoorgankelijk
Lift of traplift aanwezig
Aangepast sanitair, aangepast toilet

Contactpersoon

Hulpaanbod

Dagbesteding

Op de dagbesteding kunt u samen met leeftijdsgenoten een zinvol dagprogramma volgen. Wij bieden stimulerende en activerende activiteiten aan zoals bewegen voor ouderen en geheugentraining. Daarnaast bestaat het programma uit creatieve en ontspannende activiteiten. Ook op individuele wensen kan...

Formulierenbrigade

Een geschoolde vrijwilliger zoekt samen met u uit voor welke regelingen en voorzieningen u in aanmerking komt. Ook helpt hij met het invullen van de formulieren om deze regelingen aan te vragen.

Hulpdienst Vervoer

Vrijwilligers vervoeren en begeleiden inwoners van Doesburg, die daar geen andere mogelijkheden voor hebben, naar medische afspraken in de regio.

Inloopspreekuur

Alle hulpvragen die te maken hebben met ouder worden.

Ouderenadvies

De  ouderenadviseurs helpen bij vragen die te maken hebben met het ouder worden.Zij geven informatie ,advies ondersteuning en begeleiding op het gebied van welzijn, wonen,zorg ,financiën en vervoer. Alles gericht op zo lang en zo prettig mogelijk zelfstandig wonen.

Ouderenadvies

Alle hulpvragen die met het ouder worden te maken hebben.

Repair Cafe

Samen met vrijwillige vaklieden kapotte spullen repareren en deskundig advies krijgen. Elektrische apparaten,kleding, meubels speelgoed fietsen enz.

Voorlichting over diverse thema's

Actuele onderwerpen op het gebied van wonen, welzijn, zorg, mobiliteit financiën.

Activiteiten

Open Tafel

Elke woensdag is er op de Beumerskamp een Open Tafel. Om 12:00 uur wordt er een 3-gangen menu naar keuze geserveerd. De prijs is 8-, euro, eventuele consumpties zijn voor eigen rekening. U betaalt contant na de maaltijd. Aanmelden kan tot de voorafgaande vrijdagmorgen bij de Beumerskamp 0313-820035

Creatieve middag

Tijdens de creatieve middagen kunnen deelnemers verschillende technieken uitproberen, van breien en haken tot workshops met fietsbanden en themagerichte activiteiten met Kerst, Pasen, voorjaar e.d.

Biljarten

Het biljart kan gebruikt worden tijdens de openingstijden van de inloop De Beumerskamp. Bezoekers kunnen gezamenlijk met anderen een of meer rondes biljarten.

Digitaal cafe

Het digitaal café  is vrij toegankelijk voor iedereen die beter met de computer, mobiele telefoon, tablet of laptop wil leren omgaan.

Kaarten

De kaartmiddag is een gezellige middag waar u vrij aan kunt deelnemen. Tijdens deze kaartmiddagen worden er verschillende kaartspelletjes gespeeld zoals klaverjassen,bridge etc.

Inloop Beumerskamp

De inloop van Beumerskamp is open op maandag tot en met donderdag van 13:00 tot 16:00 uur. Tijdens de inloop zijn er verschillende activiteiten te doen. Ook kunt u gewoon binnen wandelen voor een kopje koffie, thee of frisdrank. 

Schilderen

De schilderactiviteit is voor iedereen die het leuk vindt om te schilderen. Verschillende technieken worden gepresenteerd via workshops, en mensen kunnen met hun eigen werkstuk aan de slag. Er is materiaal aanwezig, maar bezoekers kunnen ook eigen spullen meenemen.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Adviespunt of informatiepunt Welzijnswerk
Vergelijk hulpaanbod