Algemene informatie Contract wmo

CALEIDOZ werkt aan een evenwichtige lokale samenleving. 

Wij verzorgen in Doesburg de volgende welzijnsdiensten voor volwassenen en ouderen vanuit locaties de Linie 4 en Beumerskamp: 
-Ouderenadvies: Advies en begeleiding op gebied van wonen, welzijn, zorg, financiën en vervoer.

-Formulierenbrigade: Vrijwilligers helpen burgers met een laag inkomen om financiële voorzieningen aan te vragen. 
-Hulpdienst Vervoer: Vervoer en begeleiding naar medische afspraken in de regio.

-Digitaal café: Beter leren omgaan met computer, laptop, tablet of smartphone.

-Inloop Beumerskamp en Linie: Voor ontmoeting en activiteiten.
-Groepsbegeleiding: Activerend dagprogramma voor ouderen. 

-Maaltijdvoorziening: Open Tafel.
-Repair café: Samen spullen een tweede kans geven.

Contactinformatie

 0313-82 00 30 (bij geen gehoor telnr 2) 0316-24 32 04 (ma t/m vrij 9:00-14:00)De Linie 46982AZ Doesburg www.caleidoz.nlLaatste controle: maart 2021

Plan route

Toegankelijkheid

Gehandicaptenparkeerplaats(en)
Toegankelijk: Rolstoeltoegankelijk
Rolstoeldoorgankelijk
Lift of traplift aanwezig
Aangepast sanitair, aangepast toilet

Openingstijden

Corona

Caleidoz gaat weer ontmoeten

 

Caleidoz, de welzijnsorganisatie van de gemeenten Zevenaar en Doesburg, heeft haar activiteiten en contacten weer opgestart. We volgen hierbij de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Een bezoek aan een activiteit gaat daarom volgens afspraak.

Hoe gaat het welzijnswerk van Caleidoz verder?

De vrijwilligers en medewerkers van Caleidoz hebben altijd veel persoonlijk contact met onze inwoners. Wij doen er alles aan om het contact met onze meest kwetsbare bewoners te blijven houden. 

Heeft u vragen of bent u op zoek naar contact met Caleidoz? Dan kunt u altijd bellen naar de Linie 4 - (0313)-82 00 30 of naar onze Servicedesk. Deze is bereikbaar voor alle inwoners van de gemeenten Doesburg en Zevenaar op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur en 14.00 uur Tel. (0316) 24 32 04. U kunt ook een e-mail sturen naar servicedesk@caleidoz.nl 

Contactpersoon

Hulpaanbod

Coronapreventie

Omdat Caleidoz zich aan de corona-richtlijnen van het RIVM houdt, vinden alle activiteiten uitsluitend plaats op afspraak.  

Formulierenbrigade

Een geschoolde vrijwilliger zoekt samen met u uit voor welke regelingen en voorzieningen u in aanmerking komt. Ook helpt hij met het invullen van de formulieren om deze regelingen aan te vragen.

Groepsbegeleiding

Bij de Groepsbegeleiding volgt u samen met leeftijdsgenoten gedurende één of meerdere dagen/dagdelen per week, een zinvol dagprogramma. We activeren en stimuleren met bewegen voor ouderen, geheugentraining, creatieve en ontspanningsactiviteiten. Ook kunt u er gebruik maken van een warme...

Hulpdienst Vervoer

Vrijwilligers vervoeren en begeleiden inwoners van Doesburg, die daar geen andere mogelijkheden voor hebben, naar medische afspraken in de regio.

Inloopspreekuur

Alle hulpvragen die te maken hebben met ouder worden.

Ouderenadvies

Alle hulpvragen die met het ouder worden te maken hebben.

Ouderenadvies

De  ouderenadviseurs helpen bij vragen die te maken hebben met het ouder worden.Zij geven informatie ,advies ondersteuning en begeleiding op het gebied van welzijn, wonen,zorg ,financiën en vervoer. Alles gericht op zo lang en zo prettig mogelijk zelfstandig wonen.

Repair café

Samen met vrijwillige beroepskrachten kapotte spullen repareren en deskundig advies krijgen. Elektrische apparaten, kleding, meubels, speelgoed, fietsen enz.

Voorlichting over diverse thema's

Actuele onderwerpen op het gebied van wonen, welzijn, zorg, mobiliteit financiën.

Activiteiten

Biljarten

Het biljart kan gebruikt worden tijdens de openingstijden van de inloop De Beumerskamp. Bezoekers kunnen gezamenlijk met anderen een of meer rondes biljarten.

Creatieve middag

Tijdens de creatieve middagen kunnen deelnemers verschillende technieken uitproberen, van breien en haken tot workshops met fietsbanden en themagerichte activiteiten met Kerst, Pasen, voorjaar e.d.

Digitaal café

Het Digitaal café  is vrij toegankelijk voor iedereen die beter met de computer, mobiele telefoon, tablet of laptop wil leren omgaan.

Inloop Beumerskamp

In verband met Corona is de inloop toegankelijk voor een maximum aantal bezoekers per dagdeel en moet u zich van tevoren aanmelden bij de coördinator Gertie Jordens. De inloop van Beumerskamp is open op maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 16:00 uur. Tijdens de inloop zijn er...

Kaarten

De kaartmiddag is een gezellige middag waar u vrij aan kunt deelnemen. Tijdens deze kaartmiddagen worden er verschillende kaartspelletjes gespeeld zoals klaverjassen,bridge etc.

Open Tafel

Elke woensdag is er op de Beumerskamp een Open Tafel. Om 12:00 uur wordt er een 3-gangen menu naar keuze geserveerd. De prijs is 8-, euro, eventuele consumpties zijn voor eigen rekening. U betaalt contant na de maaltijd. Aanmelden kan tot de voorafgaande vrijdagmorgen bij de Beumerskamp 06-12843218

Schilderen

De schilderactiviteit is voor iedereen die het leuk vindt om te schilderen. Verschillende technieken worden gepresenteerd via workshops, en mensen kunnen met hun eigen werkstuk aan de slag. Er is materiaal aanwezig, maar bezoekers kunnen ook eigen spullen meenemen.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Adviespunt of informatiepunt Welzijnswerk
Vergelijk hulpaanbod