Algemene informatie

De beste ondersteuning voor mensen met een LVB

Ambiq is de expert in elke vorm van ondersteuning voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Wij werken met teams van specialisten, zodat we op iedere vraag een passend antwoord geven. Ook als een (jeugdige) cliënt en zijn of haar ouders nog niet precies weten wat hun hulpvraag is. Binnen 72 uur na uw verwijzing gaan we bij cliënten thuis op bezoek voor een gesprek. In geval van spoed gebeurt dat nog dezelfde dag.

Je mag zijn wie je bent

We stellen mensen op hun gemak en accepteren iedereen zoals hij is. Bij onze doelgroep is het belangrijk om begrijpelijke informatie te geven en duidelijke afspraken te maken. Daar zijn we bedreven in, zodat we direct in goed overleg met de cliënt een behandel- of begeleidingsplan kunnen maken. Daarbij is de eigen kracht van mensen ons uitgangspunt en omschrijven we vanaf dag een het eindperspectief. Samen werken aan een zo zelfstandig mogelijke toekomst.

Kennis vergroten en delen

Elk van onze cliënten heeft behoefte aan individuele ondersteuning, die aansluit bij zijn of haar behoeftes. Behandeling en begeleiding is maatwerk en daarom gebruiken we losse zorgmodules. Voor en met een cliënt combineren we deze ‘losse’ modules tot een gericht plan. Als LVB-expert willen we onze kennis vergroten en delen. We doen eigen onderzoek, waar we alle partijen die bij ons zijn betrokken over vertellen. Zo informeren we de hele keten over nieuwe producten die we ontwikkelen en methodes die we verbeteren, gebaseerd op de behoeftes van onze cliënten. Denk aan begeleiding voor mensen met een PGB, de mogelijkheid voor gezinsobservatie of Volledig Pakket Thuis.

Altijd zo ambulant mogelijk

We werken bij voorkeur ambulant, dus vanuit de thuissituatie. Als het echt niet anders kan hebben we intramurale plaatsen beschikbaar, om een gezin ruimte te geven en vanuit een stabiele situatie met de behandeling en/of begeleiding te starten. We bieden observatie & diagnostiek. Men kan bij Ambiq terecht voor Advies en Consult.

Locaties

De kernregio’s / provincies waarin Ambiq actief is, zijn Drenthe en Overijssel (Twente en IJsselland). Onze ambulant hulpverleners zijn actief in Noord/Midden Nederland en in Twente/Achterhoek.

Meer weten?

Bel ons op nummer 088 777 6000 of mail ons via info@ambiq.nl

Contactinformatie

Dienstencentrum 088-77 76 000 (Algemeen telefoonnummer)Sabina Klinkhamerweg 217555SK Hengelo www.ambiq.nlLaatste controle: april 2021

Plan route

Postadres
Postbus 8207550AV Hengelo

Openingstijden

Het werk op de groepen en in de gezinshuizen vindt 24/7 plaats.

We zijn tijdens kantoortijden telefonisch bereikbaar op het algemene nummer 088-7776000.

Contactpersoon

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Gehandicaptenzorgorganisatie Pedagogische hulpverlening
Vergelijk hulpaanbod