Algemene informatie

MantelzorgNL is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een ander. Als familielid, buur, vriend of ‘gewoon’ uit solidariteit.

Wij helpen jou een ander te helpen. MantelzorgNL vindt het belangrijk dat mensen op hun eigen manier voor een ander kunnen zorgen én maatschappelijk actief kunnen blijven. Omdat 80% van alle zorg thuis wordt gegeven door ruim 4 miljoen mensen is goede belangenbehartiging en ondersteuning nodig. We zetten onze kennis, stem en ervaring zodat zorgen voor een ander mogelijk is passend binnen ieders eigen leven.

U vindt hier informatie wat MantelzorgNL doet, wat MantelzorgNL u te bieden heeft en wat u zelf kunt doen.

Contactinformatie

gebouw C 030-65 92 222 030-76 06 055 (Mantelzorglijn 9.00-17.00 uur)Sparrenheuvel 383708JE Zeist www.mantelzorg.nlLaatste controle: juli 2021

Plan route

Toegankelijkheid

Toegankelijk: Ja

Openingstijden

Hulpaanbod

De Mantelzorglijn

De Mantelzorglijn geeft informatie, advies en steun aan iedereen die voor een ander zorgt. De medewerkers kennen de problemen en vragen die mantelzorgers hebben en kunnen meestal direct antwoord geven. Anders gaan ze ernaar op zoek.

Informatie en advies

Advies en informatie over alles waar mantelzorgers mee te maken krijgen. Op het gebied van zorg, wonen, werk. Bijvoorbeeld over vervangende zorg, indicatiestelling, sollicitatieplicht, financiƫn, verpleeg- en verzorgingshuizen, het aanvragen van hulp, vrijwilligerszorg.

Mantelzorgondersteuning

De ruim 300 Steunpunten Mantelzorg in het land richten zich op het bieden van ondersteuning aan mantelzorgers. Zij bieden informatie, persoonlijk advies, praktische en emotionele steun, cursussen en lotgenotencontact. De meeste Steunpunten Mantelzorg werken nauw samen met de organisaties voor Intensieve Vrijwilligerszorg.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Mantelzorgorganisatie
Vergelijk hulpaanbod